Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πανήγυρις 2014 -Κουρά Μοναχού στο Μοναστήρι μας ύστερα από 150 χρόνια !



Το ιστορικό Μοναστήρι Της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης –Πορτοκαλούσας στο Άργος   πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς στην μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου .
Την παραμονή της εορτής 20 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη  στις 6:00 το απόγευμα  θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Νεκταρίου ο οποίος θα προβεί σε Μοναχική κουρά του δοκίμου Μοναχού κ.Αντωνίου Δήμα   ,ενώ  θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία γύρω στις 10 το βράδυη οποία θα λήξει γύρω στις  12:30 μετά τα μεσάνυχτα   . Το πρωί της εορτής  , Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις 7 , θα τελεστεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία . Το απόγευμα της εορτής στις 5 , θα τελεστεί  μεθέορτος  εσπερινός και κατόπιν θα ακολουθήσει  λιτάνευση  της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης. Μετά το πέρας της λιτανείας , θα ακολουθήσει το καθιερωμένο  ετήσιο Κτητορικό μνημόσυνο .


 
Νύμφη Πάναγνε, Ελογημένη, Θεοτόκε, Κατακεκρυμμένη, σκέπε λαν ργολίδος Πανάμωμε· τος Σο προστρέχοντας Δέσποινα λύτρωσαι, παθν παντοίων ψυχς τε κα σώματος, πως παντες μνοντες τ σ θαυμάσια, δοξάζωμεν Χριστν τν Φιλάνθρωπον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου